Ingen bonusförlust hos Dina

De mindre åkerierna får mer rättvisa, enkla och lika villkor som de stora åkerierna haft i många år. Det är Dina Försäkringar som nu erbjuder...

De mindre åkerierna får mer rättvisa, enkla och lika villkor som de stora åkerierna haft i många år. Det är Dina Försäkringar som nu erbjuder även små åkerier en försäkring utan bonusförlust. De nya villkoren ska enligt bolaget göra reglerna mer tydliga och enkla. Åkeriet betalar självrisken och försäkringsbolaget betalar resten av skadekostnaden.

Enligt Dina Försäkringar tvingas de mindre åkerierna, hos de flesta försäkringsbolag, betala många skador själva. En lastbilsförsäkring kostar idag så mycket att de flesta väljer frivilligt en självrisk för att hålla premien nere. Utöver självrisken får många betala en bonusförlust efter en skada som ofta ligger på 15 000 – 25 000 kronor innan man är tillbaka på högsta bonus igen.
– För att kunna erbjuda en konkurrenskraftig premie införs en ökande självrisk. Vid upprepade skador ökar självrisken med 50 procent, säger Magnus Larsson, motorchef på Dina Försäkringar AB.

Om artikeln

Publicerad: 2010-10-22 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: