Utländska transportörer måste betala i Norge

Enligt ett förslag ska utlandsregistrerade fordon över 3,5 ton i framtiden betala för att få köra på norska vägar. Bakgrunden är att allt fler...

Enligt ett förslag ska utlandsregistrerade fordon över 3,5 ton i framtiden betala för att få köra på norska vägar. Bakgrunden är att allt fler utländska transportfordon kör gods på vägarna i Norge utan att betala bom- eller vägavgifter.

Förslaget som läggs fram av Höyre i norska Stortinget är tänkt att säkra en bättre konkurrenssituation för de norska åkarna. Därför föreslås en årlig avgift för, som man skriver, utländska storförbrukare av de norska vägarna. Avgiften ska motsvara den vägavgift som de norskregistrerade fordonen idag betalar.

Om artikeln

Publicerad: 2010-08-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: