Katastrofskyddsorganisation köper 110 MAN-lastbilar

Technische Hilfswerk, THW - Tysklands statliga katastrofskyddsorganisation, kommer att få totalt 110 nya lastbilar av typen MAN TGM 18.290 4x4 levere...

Technische Hilfswerk, THW – Tysklands statliga katastrofskyddsorganisation, kommer att få totalt 110 nya lastbilar av typen MAN TGM 18.290 4×4 levererade i slutet av 2010. THW skulle först få 56 nya fordon för leverans under 2009, något som sedan har utökats med ytterligare 54 fordon tack vare medel från det andra tyska ekonomiska stimulanspaketet. Dessa ska levereras under 2010.

MAN är inget nytt val för THW, totalt har cirka 450 MAN-fordon levererats till THW under de tre senaste åren.

De fyrhjulsdrivna fordonen är utrustade med MAN D08 Common Rail-motorer (290 hk) och MAN:s automatiska TipMatic-växellåda. Manskapshytterna med nio säten har modifierats av MAN Truck Modification Center (TMC) i Wittlich, Tyskland. TMC är dessutom ansvarig för belysnings- och signaleringsanordningar, korrosionsskydd, montering av radioutrustning och Webasto värmesystem. Fordonen är följaktligen utrustade för THW:s alla tänkbara operationer, från aktioner i Tysklands översvämmade regioner till katastrofbistånd i svårforcerad terräng i tredje världens länder.

Om artikeln

Publicerad: 2010-08-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: