Systembolaget säljer distributionen

Systembolaget erbjuder dotterbolaget Lagena Distribution AB till försäljning. Som tidigare aviserat har Systembolaget utrett frågan och i slutet av...

Systembolaget erbjuder dotterbolaget Lagena Distribution AB till försäljning. Som tidigare aviserat har Systembolaget utrett frågan och i slutet av april fattades beslutet att gå vidare med en avyttring.
Inom de närmaste veckorna kommer kontakter att tas med möjliga köpare. En försäljning väntas kunna genomföras under 2010. Systembolaget vill varken spekulera i nya ägare eller storleken på en eventuell köpeskilling.
– Jag kan bara konstatera att vi kommer ha höga krav på en ny ägare. Därför är vårt fokus just nu att jobba hårt för att hitta långsiktiga och ansvarstagande ägare som är industriellt etablerade i Sverige samt har ett gott renommé, säger Lennart Agén, presschef på Systembolaget.
Lagena grundades 1994 och är idag ett av Nordens ledande distributionsföretag och omsätter årligen cirka 350 miljoner kronor.

Om artikeln

Publicerad: 2010-05-21 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: