Skatter driver produktionen ut ur landet

De rödgröna föreslår en ekonomisk politik som innebär en omfattande miljardrullning och skattechock med kraftiga försämringar för näringslive...

De rödgröna föreslår en ekonomisk politik som innebär en omfattande miljardrullning och skattechock med kraftiga försämringar för näringslivet. För att säkra välståndet måste en halv miljon jobb skapas under nästa mandatperiod. Men oppositionen saknar svar på hur det ska ske.
Det säger Svenskt Näringslivs vd Urban Bäckström i en kommentar till de rödgrönas skatteutspel.
– Återinförd förmögenhetsskatt, höjd koldioxidskatt och en ny kilometerskatt är bara några exempel på hur företag drabbas. Höjda skatter skapar inga nya jobb. Inte heller blir miljön vinnare av att produktion drivs ut ur landet och flyttar till andra länder med lägre energibeskattning, menar Bäckström.
– Många branscher kommer att få problem med den föreslagna politiken, bland annat transportsektorn och skogsindustrin.

Om artikeln

Publicerad: 2010-05-21 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: