Scandinavian Terrain Vehicles AB – nytt företag i Skellefteå

Scandinavian Terrain Vehicles AB (STV) är namnet på det företag som tagit över terrängfordonsdelen av Berco Produktion AB. STV verksamhetsområde...

Scandinavian Terrain Vehicles AB (STV) är namnet på det företag som tagit över terrängfordonsdelen av Berco Produktion AB. STV verksamhetsområde innefattar byggnation av helt nya bandvagnar, uppgradering av bandvagnar (MLI) samt påbyggnader, kranar, lastväxlare på nya och uppgraderade bandvagnar.
– Vi meddelade i höstas att Berco skulle delas upp i två delar för att ge de olika verksamhetsgrenarna större möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet, säger Håkan Broberg, vd för Berco Produktion och tillförordnad vd för STV.
Jim Wallström blir ny vd för STV från och med 1 maj. Han kommer senast från Hultdin System AB i Malå där han arbetar som marknadschef och har tidigare arbetat åt bland annat Exportrådet. Jim Wallström, född 1973 kommer ursprungligen från Skellefteå och flyttar nu tillbaka efter att ha bott på andra orter under flera år.
– Det känns spännande att få vara med från starten i STV. Med de produkter och det kunnande som finns i företaget har vi alla möjligheter att bli framgångsrika, säger Jim Wallström.
– Med Jim Wallström som vd för STV och hans erfarenhet från internationell marknadsföring räknar vi med att kunna öka försäljningen och skapa ett livskraftigt företag i regionen, säger Håkan Broberg.
STV har kunder bland olika typer av organisationer och företag som jobbar i terrängen som till exempel skogsbolag, kraftbolag eller räddningstjänst eftersom bandvagnarna har en unik framkomlighet i terrängen. Berco har levererat bandvagnar över hela världen och nu avser STV att öka marknadsföringen för att nå ytterligare kunder runt världen.

Om artikeln

Publicerad: 2010-04-23 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: