Sveriges Åkeriföretag vill ha transportminister

Det behövs en särskild minister för transportfrågor. Det hävdar Sveriges Åkeriföretag, SÅ, och startar en namninsamlingskampanj via webbplatse...

Det behövs en särskild minister för transportfrågor. Det hävdar Sveriges Åkeriföretag, SÅ, och startar en namninsamlingskampanj via webbplatsen www.transportminister.nu.
– Dagens infrastrukturminister har en för bred portfölj, säger Johan Lindström, vd i SÅ. Därför drar vi nu inför riksdagsvalet 2010 igång en kampanj för att nästa regering ska inrätta en transportminister utan distraherande sidouppgifter.
Central för kampanjen blir webbplatsen transportminister.nu. Här kan besökarna skriva under på SÅ:s upprop. Namnunderskrifterna ska sedan överlämnas till den nyvalda statsministern efter valet i september.
– Vi ser fram emot att tillsammans med transportministern skapa fler jobb och möta klimatutmaningen. Vi har många goda idéer som vi gärna delar med oss av, och som vi gärna hjälper till att realisera, berättar Johan Lindström.
Den 19 september kan Sveriges statsminister visa hur viktiga transporterna är för samhället, genom att för första gången i Sveriges historia tillsätta en transportminister. EU-kommissionen har redan en transportkommissionär och en annan kommissionär för IT- och postfrågor, menar man hos SÅ.

Om artikeln

Publicerad: 2010-03-26 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: