Trött på den tyska Mauten

Trafikministern i den tyska delstaten Mecklenburg-Vorpommern är trött på att mycket av den tunga trafiken har, på grund av den vägskatten Mauten,...

Trafikministern i den tyska delstaten Mecklenburg-Vorpommern är trött på att mycket av den tunga trafiken har, på grund av den vägskatten Mauten, bytt från att köra på motorvägarna till de vanliga landsvägarna.
Han kräver nu att Mauten avskaffas eftersom situationen har blivit ohållbar för de som bor längs landsvägarna. De tvingas idag leva med extra mycket oväsen och föroreningar som detta ha lett till.
Trafikminister inser svårigheterna med att få bort Mauten, men menar att trafikministern i den tyska regeringen ska låta undersöka de verkningar som vägskatten haft i den delstat han verkar. Han tror inte heller på en utvidgad vägskatt till landsvägsnätet eftersom han då är rädd att den tunga trafiken till stora delar kommer att välja det lokala vägnätet.

Om artikeln

Publicerad: 2010-02-26 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: