Lägre Maut nästa år men dyrare för Euro 3

I flera månader har den tyska vägavgiften, Mauten, varit omdiskuterad. Nu ser det ut som om politikerna närmat sig ett beslut. I varje fall har den...

I flera månader har den tyska vägavgiften, Mauten, varit omdiskuterad. Nu ser det ut som om politikerna närmat sig ett beslut. I varje fall har den tyska regeringen uttalat att den vill höja avgifterna för Euro 3-lastbilar vid årsskiftet 2010/2011.
Detta var redan beslutat, men så kom finanskrisen, vilket ledde till en mycket upphetsad debatt om en höjning av Mauten med två cent för Euro 3-lastbilar. Nu blir det än höjning från den 1 januari 2011. Enligt planen ska samtidigt Mauten sänkas med 1 cent per kilometer för fordon med högre euronorm än Euro 3.

Om artikeln

Publicerad: 2010-01-29 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: