GLC:s bud går till Best

I syfte att renodla verksamheten avyttrar nu GLC - Göteborgs Lastbilcentral sitt bolag GLC Bud AB. Verksamheten kommer i fortsättningen att drivas a...

I syfte att renodla verksamheten avyttrar nu GLC – Göteborgs Lastbilcentral sitt bolag GLC Bud AB. Verksamheten kommer i fortsättningen att drivas av Best Transport.
– Vi tror att Best är bättre lämpade att driva den här typen av verksamhet eftersom de är specialister inom området, säger vd Johan Persson i en kommentar.
GLC och Best har även skrivit under ett samarbetsavtal med syftet att kunna komplettera sina respektive tjänsteutbud och på så sätt stärka sig på marknaden.
GLC befinner sig i en förändringsfas. Det anrika företaget, som bildades för 75 år sedan, tar ”avstamp” in i framtiden, menar man inom företaget.
– Avstampet innebär att vi under 2010 konsoliderar organisationen, fokuserar på vår kärnverksamhet och sätter en ny företagsprofil, säger Johan Persson.
GLC är ett transportföretag med cirka 500 medarbetare och 450 fordon som alla är godkända för transporter inom miljözonerna. Omsättningen ligger på omkring en miljard kronor. Företaget är kvalitets- och miljöcertifierat.

Om artikeln

Publicerad: 2010-01-29 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: