Hastigheterna i Finland sänks till vintern

På grund av vintern och den mörka perioden sänks hastighetsbegränsningarna med tanke på trafikanternas säkerhet. Hastighetsbegränsningarna sän...

På grund av vintern och den mörka perioden sänks hastighetsbegränsningarna med tanke på trafikanternas säkerhet. Hastighetsbegränsningarna sänks på totalt 9 100 kilometer vägar.
Övergången till vinterbegränsningar börjar i Lapplands och Uleåborgs vägdistrikt vecka 42. Begränsningarna ändras i hela landet senast den 23 oktober. De sänkta begränsningarna är i kraft till mars – april när man återgår till sommarbegräsningar i och med att förhållandena förbättras.
På motorvägarna är den högsta tillåtna vinterhastigheten 100 km/h och på största delen av de övriga vägarna 80 km/h. Förändringarna är små jämfört med föregående vinterperiod och de gäller lågtrafikerade vägar i landets norra delar.

Om artikeln

Publicerad: 2009-10-23 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: