Full gas med OKQ8 och E.ON

Nu inleder OKQ8 och energibolaget E.ON ett långsiktigt samarbete för att tillsammans bygga Sveriges största biogasnät.Med både produktion och dis...

Nu inleder OKQ8 och energibolaget E.ON ett långsiktigt samarbete för att tillsammans bygga Sveriges största biogasnät.
Med både produktion och distribution på plats förbereder man inför regeringens långsiktiga miljömål om en fossilfri fordonspark och en ökad miljöbilsmarknad. Enligt regeringens föreslagna miljömål ska Sverige ha en fordonspark som är oberoende av fossil energi år 2030. Idag är biogas marknadens mest effektiva alternativ av förnybara drivmedel, eftersom det framställs av avfall.
Samarbetsavtalet innebär att E.ON och OKQ8 etablerar gaspumpar på OKQ8:s tankstationer. Idag har E.ON ett 30-tal fordonsgasstationer och nu utökas etableringstakten för att inom en treårsperiod i första hand täcka in hela södra Sverige upp till Uppsala. 2012 ska E.ON och OKQ8 ha ett nät med ett 70-tal tankställen.
– Vi har som målsättning att bygga Sveriges största biogasnät så att vi kan erbjuda gasbilisterna bästa möjliga service genom vårt etablerade nätverk av stationer, säger Göran Lindblå, OKQ8:s arbetande styrelseordförande.
– Tack vare samarbetet med OKQ8 kan vi nu etablera pumpar på bästa möjliga läge och just där kunderna finns – i de större orterna och nära de större vägarna, säger Hans Kreisel, VD för E.ON Gas.

Om artikeln

Publicerad: 2009-10-23 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: