Småföretagare oroas mer över sjukdom än lågkonjunktur

Det som oroar småföretagare i Sverige mest är att bli sjuka, visar en undersökning från försäkringsbolaget Trygg-Hansa. De känner störst oro ...

Det som oroar småföretagare i Sverige mest är att bli sjuka, visar en undersökning från försäkringsbolaget Trygg-Hansa. De känner störst oro för egen sjukdom och de konsekvenser sjukdomen skulle få för företaget. 73 procent svarar att egen sjukdom oroar dem mest. Oron för att tappa kunder kommer på andra plats (49 procent) och lågkonjunktur på tredje plats (33 procent).
– Småföretagarna anses vara centrala för att ta Sverige ur lågkonjunkturen. Då gäller det att ta deras oro på allvar och se till att de har tillgång till snabb hjälp vid sjukdom för att förhindra längre produktionsstopp, annars kan deras företag äventyras, säger Kent Andersson, chef för sjukvårdsförsäkringar på Trygg-Hansa.

Om artikeln

Publicerad: 2009-09-25 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: