ExTe ser positivt på framtiden

ExTe Fabriks AB i Färila i Hälsingland är ett av världens ledande företag när det gäller utveckling och produktion av timmerbankar och automati...

ExTe Fabriks AB i Färila i Hälsingland är ett av världens ledande företag när det gäller utveckling och produktion av timmerbankar och automatiska spännare. När finanskrisen slog till upplevde man inom företaget, i likhet med många andra i branschen, att försäljningen dök.
ExTe mötte krisen genom att både gasa och bromsa. Kortsiktigt gjordes en snabb anpassning av produktionen, samtidigt som man vidtog åtgärder för fortsatt expansion.
– Vi varslade anställda i produktionen men satsade samtidigt större resurser på att öka kontakterna med virkesåkare, chaufförer, påbyggare och bilhandlare. Inte för att försöka sälja fler produkter. Vår filosofi var att krisen inte fick medföra att vi tappade bort de goda och personliga relationer som vi alltid haft med våra kunder, säger Lennart Wallström, vd hos ExTe.
Nu tycker man sig dock märka inom ExTe att vindarna har vänt på finansmarknaden.
– De senaste månaderna har signalerna blivit starkare. Det verkar som att världen håller på att få ordning på ekonomin igen – även om uppförsbacken är lång. Händer det inget oförutsett, tycker jag att vi har tagit oss igenom det här på ett väldigt bra sätt. Vi går stärkta ur krisen och är fulla av framtidstro.

Om artikeln

Publicerad: 2009-09-25 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: