Det vänder i Nordamerika

GM, General Motors, vill öka produktionen i Nordamerika med 60 000 enheter under resten av året. Företaget planerar med produktion under årets tr...

GM, General Motors, vill öka produktionen i Nordamerika med 60 000 enheter under resten av året. Företaget planerar med produktion under årets tredje kvartal på 535 000 enheter, vilket är ett plus på 35 procent, jämfört med andra kvartalet.
Satsningen innebär att flera fabriker som tidigare stängdes när betalningarna ställdes, nu åter öppnas. Det innebär att 1 350 arbetare återanställs och att en fabrik i Texas kommer att arbeta övertid.
GM presenterade nyligen kommande års nyheter, liksom Ford, vars produktion också ökar
Den direkta orsaken till den ökande nybilsförsäljningen i USA är en skrotpremie som blivit succé.

Om artikeln

Publicerad: 2009-09-25 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: