Volvolastbilar i säkerhetens tjänst

Volvo Lastvagnar tar nu språnget in i forskningsprojektet euroFOT som involverar 28 europeiska företag och organisationer. Målet är att 80 Volvola...

Volvo Lastvagnar tar nu språnget in i forskningsprojektet euroFOT som involverar 28 europeiska företag och organisationer. Målet är att 80 Volvolastbilar, fullmatade med övervakningsteknik, ska rulla ut på vägarna 2010. Projektets syfte är att skapa säkrare och mer effektiva vägtransporter.
– Målsättningen är helt i linje med vår ambition att bygga världens säkraste lastbilar, säger Carl Johan Almqvist, Trafik och produktsäkerhetschef vid Volvo Lastvagnar.
Projekt euroFOT (Field Operation Test) är det första storskaliga försöket i sitt slag inom EU. Tidigare har stora FOT-projekt genomförts i Nordamerika och Japan. Den grundläggande idén är att samla in värdefulla data från den verkliga trafikmiljön med hjälp av fordonsinstallerade kameror och andra övervakningssystem.
EuroFot finansieras av EU och involverar 28 organisationer så som fordonstillverkare, leverantörer, forskningsinstitut och universitet. Mer än 1500 bilar och lastbilar kommer att ingå i studien.

Om artikeln

Publicerad: 2009-08-14 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: