Michelingubben på museum

Den 28 maj 1889 grundades Michelin i Clermont-Ferrand i centrala Frankrike. Företaget hade cirka 50 anställda. Två år senare utvecklade Michelin d...

Den 28 maj 1889 grundades Michelin i Clermont-Ferrand i centrala Frankrike. Företaget hade cirka 50 anställda. Två år senare utvecklade Michelin det första löstagbara däcket som fylldes med luft.
Idag, 120 år senare, är Michelin världens största däcktillverkare med 118 000 anställda i 170 länder. För att uppmärksamma 120-årsjubileet öppnar Michelin museet ”L’Aventure Michelin” i Clermont-Ferrand där besökare kan följa företagets och däckets historiska utveckling.
Museet är drygt 2 000 kvadratmeter stort och innehåller över 100 multimedia- och interaktiva moment. Alla fans av Michelin-gubben får också sitt. Företagets historiska avdelning har samlat hundratals reklam- och displayföremål som visar Michelin-gubbens utveckling.
ett virtuellt besök på museet:

Om artikeln

Publicerad: 2009-06-18 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: