50 får gå från Göteborgs Hamn

Nu är turordningsförhandlingarna mellan Göteborgs Hamn och Transportarbetareförbundet klara. Resultatet är att 50 hamnarbetare kommer att sägas ...

Nu är turordningsförhandlingarna mellan Göteborgs Hamn och Transportarbetareförbundet klara. Resultatet är att 50 hamnarbetare kommer att sägas upp som en följd av de minskade volymerna. Varslets omfattning har kunnat minskas med ett pensionserbjudande som tagits fram i förhandlingarna.
I februari varslade Göteborgs Hamn 155 anställda på grund av kraftigt minskade import- och exportvolymer, varav 130 hamnarbetare och 25 tjänstemän/chefer. När förhandlingarna om hamnarbetartjänsterna nu är avslutade sägs 50 personer upp. Effekten av varslet har minskats tack vare ett erbjudande om avtalspension som ett 40-tal medarbetare har tackat ja till.
När det gäller de återstående 40 hamnarbetartjänsterna som omfattas av nuvarande varsel kan dessa jobb räddas om scheman och bemanning i hamnen görs om och anpassas till produktionens behov. Här har förhandlingarna med Transport inte gett något resultat hittills.

Om artikeln

Publicerad: 2009-05-22 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: