Mer pengar till tysk skrotningspremie

Skrotningspremien i Tyskland har blivit så populär att regeringen beslutat öka anslaget. Enligt en regeringskälla som nyhetsbyrån AFP pratat med ...

Skrotningspremien i Tyskland har blivit så populär att regeringen beslutat öka anslaget. Enligt en regeringskälla som nyhetsbyrån AFP pratat med trefaldigas budgeten till fem miljarder euro. Det motsvarar över 54 miljarder kronor.
Skrotningspremien, som infördes i februari, har satt fart på bilförsäljningen i Tyskland i tider när det går bakåt på de flesta andra marknader. I mars ökade försäljningen med 40 procent jämfört med månaden före.
De som byter ut en bil som är åtminstone nio år gammal mot en bil som är högst ett år gammal kan få 2 500 euro, motsvarande cirka 27 000 kronor, i skrotningsbidrag.

Om artikeln

Publicerad: 2009-04-24 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: