Omfattande reparationer av Tingstadstunneln i sommar

Vägverket kommer under våren och sommaren att genomföra omfattande reparationer av Tingstadstunneln, med start under vecka 13. Arbetena innebär at...

Vägverket kommer under våren och sommaren att genomföra omfattande reparationer av Tingstadstunneln, med start under vecka 13. Arbetena innebär att trafiken endast kan disponera ett tunnelrör vilket betyder att det i perioder blir stora störningar i trafiken.
– Vi uppmanar alla trafikanter att i möjligaste mån undvika Tingstadstunneln under tiden vi reparerar den. Vi har ansträngt oss för att minimera störningarna, men det går inte att reparera tunneln utan att påverka trafiken. Det gäller för alla trafikanter i Göteborg att planera sin resa, både genom att följa vägskyltar, vara uppmärksamma på våra budskap i media och ta del av våra råd på www.trafiken.nu, säger vägdirektör Håkan Wennerström, Vägverket Region Väst.
Helg- och nattarbetena startar i vecka 13 och håller på till strax efter midsommar. Helgarbetena innebär att ett tunnelrör stängs av kl. 21 dag före helgdag och öppnas igen kl. 05 efterföljande vardag. Även vid nattarbetena kommer tunnelröret att stängas kl. 21 och öppnas igen nästa dag kl. 05. Under påskhelgen och vid Göteborgsvarvet har man valt att göra ett uppehåll i arbetena.
Sommararbetena pågår vecka 29-33

Om artikeln

Publicerad: 2009-03-27 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: