Lär av britterna

Den brittiska premiärministern Gordon Brown har nyligen lagt fram ett förslag om att stötta elbilarna med 100 miljoner pund (motsvarande nästa 1,3...

Den brittiska premiärministern Gordon Brown har nyligen lagt fram ett förslag om att stötta elbilarna med 100 miljoner pund (motsvarande nästa 1,3 miljarder kronor). Förslaget är en del av en plan för att komma från beroendet av fossila bränslen och att skapa gröna jobb. Målet är att ersätta många transportfordon och bussar, som idag släpper ut 15 procent av koldioxiden i Storbritannien, samt en stor andel av de farliga partikelföroreningarna (NOx).
Ungefär hälften av pengarna ska användas för att införa elbilar i den offentliga sektorn, bland den brittiska posten, Royal Mail, och bussbolaget Transport for London.
Enligt Transport for London är det numera dagligen 36 procent färre fordon i centrala London. I gengäld har antalet fordon som inte betala trängelsavgift vuxit markant. Det gäller taxi, bussar, motorcyklar och cyklar.

Om artikeln

Publicerad: 2009-03-27 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: