Daimler trucks köper tio procent av ryska Kamaz

Ett nytt strategiskt partnerskap lanserades nyligen mellan Daimler AG, världens största lastbilstillverkare, och Kamaz, Rysslands dominerande lastbi...

Ett nytt strategiskt partnerskap lanserades nyligen mellan Daimler AG, världens största lastbilstillverkare, och Kamaz, Rysslands dominerande lastbilsproducent.
Avtalet innebär att Daimlers lastbilsdivision kommer in på den ryska marknaden och blir en partner i det ryska bolagets tillväxtstrategier på de marknader de verkar, det vill säga i Ryssland och kringliggande länder.
Kamaz och Daimler ska också arbeta med gemensamma utvecklingsprojekt. Daimler Trucks ska bidra med avancerad teknologi till Kamaz. Det gäller bland annat förarhytten i den andra generationen av Actros.
Kamaz har fabriker, försäljningsstruktur och ett bra nät på eftermarknaden i Ryssland.
Ryssland är en av världens största regionala lastbilsmarknader. 2007 såldes där 154 000 lastbilar på över sex ton. Trots finanskris och lågkonjunktur förväntas marknaden ändå växa under de kommande åren, särskilt när det gäller de tyngsta fordonen.
Kamaz lastbilar exporteras globalt till 30 länder. I Ryssland har företaget en marknadsandel på 30 procent.

Om artikeln

Publicerad: 2009-01-30 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: