500 000 tillverkade Vito och Viano

Den 5 december passerades en milstolpe i Daimlers spanska bilfabrik i Vitoria. Då byggdes nämligen den 500 000:e transportbilen. Tillverkningen av den senaste generationen Vito/Viano har pågått i den spanska produktionsanläggningen sedan våren 2003.

Produktionsanläggningen i den nordspanska staden Vitoria har stolta bilbyggartraditioner och har varit aktiv under de senaste 54 åren. Produktionsanläggningen uppgraderades och moderniserades i samband med produktionsstarten av den senaste generationen av Vito och Viano. Samtidigt som anläggningen besitter en gedigen och lång erfarenhet är den idag en av de mest moderna och sofistikerade produktionsanläggningarna för MPV- och transportfordon i hela Europa. Anläggningen sysselsätter över 3000 personer och utgör därmed en viktig industri i regionen.

Cirka 80 procent av alla delar som ingår i en Vito eller Viano levereras enligt just-in-time- principen. En av förutsättningarna för att monteringen ska löpa smidigt är ett antal lokala underleverantörer, vilka bidrar med olika förmonterade moduler till produktionsanläggningen.

Om artikeln

Publicerad: 2008-12-19 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: