SSAB och Green Cargo tecknar miljardkontrakt

SSAB och Green Cargo har slutit ett 10-årsavtal avseende transporter av stålämnen och valsade produkter mellan anläggningarna i Borlänge, Luleå ...

SSAB och Green Cargo har slutit ett 10-årsavtal avseende transporter av stålämnen och valsade produkter mellan anläggningarna i Borlänge, Luleå och Oxelösund. Avtalet är värt drygt 2,5 miljarder kronor med en transportvolym på drygt 4 miljoner ton årligen i tågsystemet.rnFör maximal kapacitet och minskad miljöbelastning har ett krav från SSAB varit att transportsystemet ska använda nya, starkare och energisnålare ellok. Green Cargo investerar därför i 16 toppmoderna ellok, en investering på cirka en halv miljard kronor. Totalt sysselsätts cirka 120 personer inom Green Cargo med SSAB-transporterna genom den här affären. SSABs bedömning är att transportuppdraget kommer att öka under avtalsperioden.rn- Vi är mycket glada över att ha fått det här förtroendet av SSAB. Det känns positivt att i tider av finansoro, varsel och konjunkturnedgång, få vara med och göra affärer och ivesteringar som pekar framåt, säger Green Cargos vd Sören Belin.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-11-18 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: