Tog hem tågkontrakt värt 1,8 miljarder kronor

Kanadensiska flygplans- och tågproducenten Bombardier tog nyligen hem en order från det tyska tågleasingföretaget Railpool på 58 lokomotiv. Avtal...

Kanadensiska flygplans- och tågproducenten Bombardier tog nyligen hem en order från det tyska tågleasingföretaget Railpool på 58 lokomotiv. Avtalet är värt 192 miljoner euro (motsvarande drygt 1,8 miljarder SEK). I avtalet ingår en option på ytterligare 80 lokomotiv, med första leveransen planerad till i augusti 2009.rnDet gäller så kallad Traxx lokomotiv som är byggda för såväl godstransport som passagerartrafik på nationella som internationella rutter.rnSlutmonteringen av tågen ska göras i tyska Kassel, medan chassin ska tillverkas vid Bombardiers fabrik i polska Wroclaw.

Om artikeln

Publicerad: 2008-10-21 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: