Polisen kontrollerar bettransporter

Polisen i Skåne ska i höst specialgranska transporterna inom lantbruket och framför allt transporter av betor. Under betsäsongen går upp emot 550...

Polisen i Skåne ska i höst specialgranska transporterna inom lantbruket och framför allt transporter av betor. Under betsäsongen går upp emot 550 transporter per dygn till Daniscos sockerbruk i Örtofta i Eslövs kommun. Men många lastbilar och traktorsläp är inte konstruerade för bettransporter med resultat att betor tappas och jord hamnar på vägbanan så att den blir slipprig och glashal. Andra problem är överlast och för högt axeltryck vilket också går hårt åt vägarna.rnHöga böter väntar syndarna, rapporterar lantbrukstidningen ATL: rn1 500 kronor för tappade betor, mellan 2 000 och 4 000 kronor för överskriden maxlast och mellan 1 500 och 4 000 kronor för för högt axeltryck.rnNittio procent av bettransporterna görs numera med lastbil, inte med traktorsläp.

Om artikeln

Publicerad: 2008-10-21 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: