Tusen företag fick felaktiga förelägganden

Cirka 1 000 aktiebolag har felaktigt fått ett föreläggande att deklarera, trots att dessa bolag lämnat sin deklaration. Felet beror på en omlägg...

Cirka 1 000 aktiebolag har felaktigt fått ett föreläggande att deklarera, trots att dessa bolag lämnat sin deklaration. Felet beror på en omläggning av rutiner i samband med att Skatteverket gör om sina system för att få till mer elektronisk handläggning. Det ledde till att de cirka 1 000 deklarationerna blev för sent inlästa, och förelägganden hann gå ut. rnDe företag som vet med sig att de lämnat deklaration behöver inte göra något alls, och kommer inte att drabbas av några förseningsavgifter.rnSkatteverket ber om ursäkt för de problem som de felaktiga föreläggandena har orsakat.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-08-11 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: