Stororder på alkolås till Dialect

Efterfrågan på alkolås ökar kraftigt och allt fler företag installerar lås i sina fordon. Dialect har tecknat ett avtal värt 25 miljoner kronor...

Efterfrågan på alkolås ökar kraftigt och allt fler företag installerar lås i sina fordon. Dialect har tecknat ett avtal värt 25 miljoner kronor med Peab Industri som under de närmaste åren ska utrusta hela sin fordonspark med alkolås. Ordern gick till Dialect tack vare företagets rikstäckande monterings- och servicekapacitet.rnAllt fler företag installerar alkolås i sina fordon. Ett av dessa är Peab Industri som är en ledande producent av produkter och tjänster med inriktning mot den nordiska bygg- och anläggningsmarknaden. Företaget kommer under de närmaste åren att utrusta hela sin fordonspark, som även innefattar fordonen inom Peab AB, med alkolås. Under 2008 utrustas Peab Industris tunga fordon och därefter kommer lätta lastbilar, entreprenadmaskiner och förmånsbilar successivt att utrustas med alkolås. Uppdraget att leverera och montera alkolåsen har gått till Dialect. Ordern beräknas vara värd 25 miljoner kronor. rn- Vi har tidigare goda erfarenheter av Dialect, bland annat i Ängelholm, och framför allt företagets rikstäckande monterings- och servicekapacitet gjorde att valet föll på dem säger Klaus Stenzel, inköpschef på Peab Industri.rn- Peab Industri visar att de ligger i framkant säkerhetsmässigt när de väljer att installera alkolås i samtliga fordon. Vi är stolta att de väljer oss som huvudleverantör i denna affär och vi ser fram emot ett mångårigt samarbete säger Mats Kraitsik-Kalvik, vd på Dialect AB.rnAlkolåsen som Dialect installerar i Peab Industris fordon är av fabrikatet Dräger. Polisen använder Dräger alkotestare sedan mer än 50 år. Dialect är sedan tidigare leverantör av alkolås till bland annat Vägverket Produktion, Stockholms stad och Ramirent.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-08-11 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: