Snabb lossning med rörligt golv

Ett rörligt golv - sliding floor - i PNO:s nya trailer för löst lastat bulkgods ökar effektiviteten. Trailern är "självtömmande"och kräver min...

Ett rörligt golv – sliding floor – i PNO:s nya trailer för löst lastat bulkgods ökar effektiviteten. Trailern är ”självtömmande”och kräver minimal manuell hantering av godset.rnDen nyheten presenterar PNO, en av Skandinaviens ledande traileruthyrare, på Elmia Lastbil 2008. Det rörliga golvet är speciellt lämpligt för löst lastat bulkgods: till exempel återvinningsmaterial, flis och spannmål. Det rörliga golvet ger även snabb och rationell lastning och lossning av pallgods.rnLastning av bulkgods sker via taket. I fronten på trailer-skåpet är en hängande ”gardin” monterad från taket och ner på golvet. I och med att lasten tynger ner gardinen mot golvet hjälper gardinen till att i takt med golvets rörelser skjuta ut lasten genom bakdörrarna vid lossningen. rnDen teoretiska tömningstiden för en ordinär trailer är cirka sex minuter och det rörliga golvet hanterar laster upp till 40 ton.

Om artikeln

Publicerad: 2008-08-11 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: