Trots oro på marknaderna – transportsektorn mer positiv

Efter den stora nedgången i transportnäringens optimism förra kvartalet kan en viss återhämtning nu skönjas. Föregående kvartal var optimismen...

Efter den stora nedgången i transportnäringens optimism förra kvartalet kan en viss återhämtning nu skönjas. Föregående kvartal var optimismen den lägsta sedan mätningarna påbörjades, men förväntningarna på det andra kvartalet i år ökar något.rn- Trots att världsmarknaden har varit betydligt oroligare sedan förra mätningen och trots högt pris på olja ser det stabilt ut för transportnäringen. Detta är i sig är ett gott betyg för svensk konjunktur, säger Peter Jeppsson, vd för TransportGruppen, i en kommentar till mätningen som tas fram i samarbete med Handelns Utredningsinstitut.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-05-19 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: