Tätare kontroller ska göra yrkestrafiken säkrare

Vägverket har på regeringens uppdrag i samråd med Rikspolisstyrelsen och Bilprovningen tagit fram förslag om hur kontrollen av yrkestrafiken ska b...

Vägverket har på regeringens uppdrag i samråd med Rikspolisstyrelsen och Bilprovningen tagit fram förslag om hur kontrollen av yrkestrafiken ska bli bättre. Syftet är att förbättra trafiksäkerheten och skapa rättvisare konkurrensvillkor för transportbranschen. Inte minst det sista är något som efterfrågas av branschen. rnUtredningens förslag bygger bland annat på ett direktiv från EU om att kontrollen av kör- och vilotider ska öka kraftigt från 2007 års nivå – en fördubbling under 2008 och sedan ytterligare ökningar 2010 och 2012. Ökningarna ska delvis finansieras genom avgifter, säger Vägverket i ett pressmeddelande. rn – EU:s krav på ökade kontroller grundas på det faktum att branschen inte följer regelverket. Därför är det också rimligt att branschen står för kontrollkostnaderna, säger Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-05-19 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: