Norrbotten bäst i Sverige

- Bra resultat och snyggt jobbat, är rikspolischefens kommentar till Polisen i Norrbotten när resultaten av den nationella trafikveckan i april summ...

– Bra resultat och snyggt jobbat, är rikspolischefens kommentar till Polisen i Norrbotten när resultaten av den nationella trafikveckan i april summeras.rnFörra året skedde 22 trafikolyckor med dödlig utgång i Norrbotten. 27 personer dog vid dessa olyckor. I hälften av olyckorna förekom alkohol eller droger. Lika vanligt var att bilbälte saknades. I de fall där vittnen finns framkom att hastigheten var hög i många fall.rnI Polisens arbete för att rädda liv i trafiken är kontroll av hastighet och nykterhet viktiga inslag. Under perioden 21-27 april genomfördes en nationell trafiksäkerhetsvecka i landet.rnI Norrbotten genomfördes sammanlagt 3 118 alkoholutandningsprov. 13 personer körde bil med alkohol i blodet, 6 personer var drogpåverkade.rn506 bilister körde för fort, 456 av dem överträdde gällande hastighetsbegränsning med mer än 10 km/timme.rnNär resultaten för landet summeras placerar sig Norrbotten i topp när det handlar om genomförda kontroller i förhållande till folkmängden.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-05-19 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: