Volvo köpte skydd mot tjuvar

Volvogruppen har köpt in sig i svenska Datachassi, ett företag som utvecklat ett skyddssystem baserat på intelligent radioteknologi och sensorer so...

Volvogruppen har köpt in sig i svenska Datachassi, ett företag som utvecklat ett skyddssystem baserat på intelligent radioteknologi och sensorer som larmar vid inbrott. Enligt Volvo stjäls det gods till ett värde av mer 75 miljarder från lastbilar i Europa årligen.rn- Vi ser därför en stor potential för den här uppfinningen, säger Per Wessén, investeringschef för Volvo Technology Transfer.rnDe flesta stölderna ur lastbilar görs från trailern och enligt Volvo finns det idag inget tillfredsställande skydd för dessa. Datachassis system gör att när något föremål eller person kommer för nära trailern så larmar sensorerna enheten i förarhytten, som i sin tur skickar en signal till en central server eller ett säkerhetsföretag som då agerar.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-04-17 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: