Vägverket vill förbjuda mobiltelefoni utan handsfree

Vägverket föreslår att det blir förbjudet för fordonsförare att använda kommunikationsutrustning som stör möjligheten att köra trafiksäkert...

Vägverket föreslår att det blir förbjudet för fordonsförare att använda kommunikationsutrustning som stör möjligheten att köra trafiksäkert. I förslaget ingår ett förbud mot användning av handhållen telefon under färd. Mobilsamtal med så kallad handsfree kan därmed även fortsättningsvis vara tillåtet, förutsatt att den inte hindrar förare att köra på ett trafiksäkert sätt. Förbudet ska också gälla annan liknande handhållen kommunikationsutrustning. rn – Eftersom man mellan länderna i Europa gjort en överenskommelse om regler för mobilanvändning i bil föreslår vi nu att Sverige följer efter och harmoniserar lagstiftningen på området med andra länder, säger Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö. rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-04-17 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: