Transporterna till Systembolaget halveras

Tre av Sveriges största dryckes- och distributionsföretag har inlett ett samarbete om dryckesleveranser till Systembolaget för att minska miljöbel...

Tre av Sveriges största dryckes- och distributionsföretag har inlett ett samarbete om dryckesleveranser till Systembolaget för att minska miljöbelastningen och förbättra logistiken. När Carlsberg Sverige tar över distributionen av VSDs och Vin&Sprits produkter till Systembolaget halveras den totala körsträckan. rnrn- Det här innebär färre lastbilar på vägarna och det är bra för miljön. Genom ökad samdistribution blir transporterna till våra butiker effektivare. Det innebär minskade kostnader som bör kunna komma Systembolagets kunder till del, säger Anitra Steen, vd i SystembolagetrnUnder år 2006 påbörjades samarbetet mellan Carlsberg Sverige, Vin & Sprit och Systembolaget. Samdistributionen utvidgas nu med den dryck som logistikföretaget VSD distribuerar åt sina kunder. rnrnHalva körsträckanrnCarlsberg Sverige har idag 18 terminaler över hela Sverige dit VSD och och Vin & sprit levererar samtliga beställningar från Systembolaget. Vid Carlsbergs terminaler sammanförs allt gods och körs sedan till Systembolagets butiker runt om i landet.rn- Resultatet blir att cirka 40 procent av all dryck som Systembolaget säljer samkörs. Genom vårt samarbete minskar antalet leveranstillfällen per butik med cirka 60 procent och körsträckan reduceras med cirka 50 procent. Detta ger en betydande positiv effekt på miljön och alla parters logistik, säger Peter Nilsson, Supply Chain direktör på Carlsberg. rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-03-23 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: