Ny Actros till hösten

Mercedes-Benz är på gång med en uppdaterad Actros. Den kan redan beställas i Tyskland, men är tillgänglig de nordiska länderna från april mån...

Mercedes-Benz är på gång med en uppdaterad Actros. Den kan redan beställas i Tyskland, men är tillgänglig de nordiska länderna från april månad. Produktionen startar i höst.rnSedan världspremiären 1996 har det sålts 550 000 exemplar av Actros i fler än 100 länder. Det finns anledning att tro att populariteten kommer att öka med den nya modellen som nyligen presenterades i Tyskland.rnActrosen är uppdaterad på flera områden som ekonomi, komfort och säkerhet. Utöver designen är växellådan PowerShift numera standard. Mercedes-Benz är därmed den första tillverkaren av kommersiella fordon som erbjuder en automatisk växellåda som standard i en tung lastbil.rnFördelarna med PowerShift är att den säkrar en bättre körkomfort, ger bättre körekonomi och ökad säkerhet.rnÄven en bättre miljö får sitt med den nya Actrosen som har den miljövänligare BlueTec-motorn, vilket betyder att modellen klarar EU:s miljönorm Euro 5, trots att den träder i kraft först i oktober 2009.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-03-23 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: