Kitesurfande fartyg bra för miljön

MS Beluga SkySails är världens första fraktfartyg som drivs fram av ett draksegel. Fartyget fraktar delar till byggandet av en spånskivefabrik på...

MS Beluga SkySails är världens första fraktfartyg som drivs fram av ett draksegel. Fartyget fraktar delar till byggandet av en spånskivefabrik på uppdrag av DHL Global Forwarding, från Bremen till Venezuela. Fartyget startade sin segling i slutet av januari. rnVad som gör fartyget så speciellt är ett nytt vindsystem med ett enormt segel som ger ytterligare fart på fartyget ute på havet – en hållbar lösning för att reducera utsläpp, bränslekonsumtion och kostnader. Beroende på vindstyrka kan fraktkostnaden minska med mellan 10 och 35 procent, tack vare det 320 kvadratmeter stora seglet. rnDHL Global Forwarding ansvarar för transporten av spånskivefabriken till Sydamerika i sammanlagt åtta delsändningar och med en sammanlagd last på 10 000 ton. Kunden heter Dieffenbacher och fabriken ska användas till ett statligt bostadsprojekt.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-02-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: