Scania får stororder på lastbilar från Arla

Den danska mejerikoncernen Arla har beställt 193 lastbilar från Scania. Ordern innefattar både dragbilar och distributionsbilar till Sverige, Danma...

Den danska mejerikoncernen Arla har beställt 193 lastbilar från Scania. Ordern innefattar både dragbilar och distributionsbilar till Sverige, Danmark samt England. Bilarna kommer att användas för både distributionstrafik i stadsmiljö och fjärrtransporter mellan koncernens depåer. Leveranserna inleds under 2008 och avslutas i början av 2009. rnrnOrdern är en av de största enskilda beställningar som Scania fått från kunder med sin bas i Skandinavien. I ordern ingår även reparations- och underhållsavtal för samtliga bilar.rn- Att Arla väljer Scania bekräftar att stora kunder med verksamhet i flera länder inte bara uppskattar våra fordons goda prestanda och höga kvalitet. Den visar också på att vårt väl utbyggda servicenätverk uppfyller professionella transportörers krav på underhållsavtal som ger hög tillgänglighet på bilarna, säger Anders Lööf, chef för Scania International Fleet Sales.rnrnLastbilarna till Arla utrustas med Scanias 9- eller 12-liters motorer, som med EGR-teknik uppfyller utsläppskravet Euro 4 utan efterbehandling av avgaserna.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-01-04 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: