Årets uppfinning – TankGuard 200 vinner innovationspris

H&K Innovation meddelar stolt att de tilldelats Ideforums pris för årets uppfinning 2007 för stöldskyddssystemet TankGuard 200. Systemet är en l?...

H&K Innovation meddelar stolt att de tilldelats Ideforums pris för årets uppfinning 2007 för stöldskyddssystemet TankGuard 200. Systemet är en lösning på det stora problemet med dieselstölder ur entreprenad-, skogs och jordbruksmaskiner samt farmartankar. TankGuard 200 låses med ett enkelt handgrepp fast i maskinen eller tankens påfyllningsrör och förhindrar alla stöldförsök. Utmärkelsen, kallat Nåbelpriset, delas årligen ut till den uppfinning i Västerbotten som anses vara den främsta under det innevarande året. I sin motivering skriver Ideforums styrelse: rnrn”Uppfinningen är samhällsnyttig, och visar prov på gott tekniskt kunnande. Den löser ett specifikt vardagsproblem och kommer att vara en god investering för framtida kunder. Den stora styrkan med denna uppfinning är att den har en väldigt tydlig marknad och är hemskt lätt att förstå. Det finns dock en intressentgrupp som inte tycker om den och det är bränsletjuven.”rnrn

Om artikeln

Publicerad: 2007-12-19 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: