Bränslen och miljöansvar i fokus för Volvo

Kör bränsleeffektivt och du kan spara både pengar och miljö. Det är Volvos viktigaste budskap när man lanserar den nya tjänsten Volvo Trucks Dr...

Kör bränsleeffektivt och du kan spara både pengar och miljö. Det är Volvos viktigaste budskap när man lanserar den nya tjänsten Volvo Trucks Driver Development. rnI takt med allt strängare miljökrav och hårdnande konkurrens på marknaden, blir miljö och god bränsleekonomi allt viktigare för Volvos kunder. Det har Volvo tagit fasta på och lanserar därför den nya förarutbildningen nu i Sverige. Den kommer successivt att rullas ut på samtliga Volvos marknader, och innehåller vid starten kursen ”Bränslesnål körning”. Senare kommer ytterligare kurser som avser bland annat säkerhetskörning, ADR, digital färdskrivare och kör- & vilotider.rnI Volvos startkurs ”Bränslesnål körning” får deltagarna både teori och praktik. Erfarenheterna från kurserna är att deltagarna lär sig köra upp till 10 procent snålare när de systematiskt nyttjar sina nya kunskaper. Tanken är att kursen ska utgöra den sista pusselbiten till Volvos Dynafleet-system, genom att förarna nu ska få träning att verkligen utnyttja både bilarna och systemet.rn

Om artikeln

Publicerad: 2007-11-12 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: