Rent utan AdBlue

Volvo Lastvagnar lanserar en D13-motor med EGR-avgasrening. Motorn finns i fyra effektnivåer och är certifierad för gällande emissionskrav enligt ...

Volvo Lastvagnar lanserar en D13-motor med EGR-avgasrening. Motorn finns i fyra effektnivåer och är certifierad för gällande emissionskrav enligt Euro 4 – utan efterbehandling (filter eller katalysator) av avgaserna. Volvo är den första lastbilstillverkaren i världen med denna lösning.rn- D13B med EGR är ett komplement till D13A med SCR. SCR är fortfarande vårt huvudspår, men vi erbjuder nu även lågemissionsmotorer oberoende av avgasreningssystem, förklarar Mats Franzén, ansvarig för Motor inom Produktstrategi och Planering på Volvo Lastvagnar.rnEGR har ingen påverkan på chassipackningen och kräver varken AdBlue-tank eller efterbehandlingssystem. Detta medför att vertikal ljuddämpare är tillval på nya D13B-motorn.

Om artikeln

Publicerad: 2007-05-23 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: