Ny motorfamilj fick Teknikpris

Volvos nya tunga motorfamiljen kommer att klara alla nu kända utsläppskrav som stegvis träder i kraft fram till år 2014. Utvecklingsarbetet har sk...

Volvos nya tunga motorfamiljen kommer att klara alla nu kända utsläppskrav som stegvis träder i kraft fram till år 2014. Utvecklingsarbetet har skett inom koncernen och belönades med Volvos Teknikpris 2007 som delades ut av koncernchefen Leif Johansson vid bolagsstämman den 4 april. Det handlar om raka 6-cylindriga motorer i storlekarna 9, 11, 13 och 16 liter som är avsedda för lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner samt marina och industriella varianter. Den sammanlagda årsvolymen ligger för närvarande på cirka 200 000 enheter.rnVolvos Teknikpris instiftades 1988 och delas i år ut för 20:e gången. Priset är ett uttryck för uppskattning av särskilt framstående tekniska insatser inom den egna koncernen.rn

Om artikeln

Publicerad: 2007-04-24 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: