Dålig snöröjning gör chaufförer till lagbrytare

När Vägverket underlåter att röja bort snön från rastplatserna kan detta innebära att yrkesförare förlorar en veckolön. Enligt Transport fin...

När Vägverket underlåter att röja bort snön från rastplatserna kan detta innebära att yrkesförare förlorar en veckolön. Enligt Transport finns det speciella problem för yrkestrafiken i Norrbotten. Detta menar det regionala skyddsombudet Roger Hassgren.rn- Det är problem för timmertransporterna från Tornedalen och inlandet. Förarna kan inte stanna, kliva ur bilen och ta rast var som helst. De måste ha tillgång till en parkeringsplats eller rastplats som rymmer ett 24-metersfordon. Det är svårt på vintern då Vägverket inte plogar alla parkeringsplatser och rastplatser, säger Roger Hassgren till tidningen Norrländska Socialdemokraten.rn- Det är alltid föraren som får böta och då förlorar han eller hon en veckas nettolön.rn

Om artikeln

Publicerad: 2007-04-24 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: