Har du nyckeln till vår hemsida?

Året lider mot sitt slut. Jag vill tacka er alla för att ni läser Proffs och för att ni engagerar er i det vi gör, både genom att kritisera och berömma oss. Det ger oss förutsättningar att utvecklas och bli en produkt som tilltalar så många som möjligt.

2018 kommer inte att innebära några förändringar i vårt sätt att arbeta. Däremot talas det med allt större bokstäver i förlaget om att införa en betalvägg på vår webb. Förklaringen till det är ganska enkel. Det kostar lika mycket att producera webbartiklar som det gör att producera till den tryckta tidningen.

Vi har under flera år gett bort journalistik i toppklass på nätet. Djuplodande artiklar om transportfusket, där vi så långt det är möjligt har valt att konfrontera så många som möjligt som varit inblandade i en olaglig transport.

Nyheter och transporter kan inte vara gratis, jag tror att de flesta har förståelse för det. Därför hoppas jag att ni inte anser att 315:- per år på något sätt är oöverkomligt.

I priset får du alltså den tryckta tidningen hem i brevlådan, du kan läsa alla våra spännande artiklar på nätet (som oftast inte publiceras i tidningen) som i huvudsak har fokus på transportfusket. Du kan dessutom läsa vår (tryckta) tidning på datorn eller i din mobila enhet som till exempel surfplatta och mobiltelefon (både iOS och Android).

Observera att webbtidningen och den tryckta tidningen inte innehåller samma artiklar.

Något datum för då betalväggen ska komma är inte beslutat, men för att övergången ska bli så smidig som möjligt, rekommenderas att du så snart som möjligt tecknar ett abonnemang. Genom att swisha 315:- till 123 597 84 24 och ange din leveransadress, löser du det på en minut.

Du kan så klart också använda dig av talongen på korsordssidan i den tryckta tidningen, alternativt här på nätet (www.lastbilstidning.se/prenumerera). Där står även hur du bland annat kommer igång med appen.

Vad önskar vi då oss av 2018? Först å främst hoppas vi att valåret ska ge oss möjlighet att pressa våra politiker till att lägga korten på bordet och berätta hur man avser arbeta för att skapa ordning å reda i branschen.

Vi önskar att vårt rättssystem får resurser att kunna lagföra alla som bryter mot gällande lagar och regler, vilket inte endast inbegriper polisen utan också åklagarsidan.

EU:s mobilitetspaket kommer att ta en allt tydligare form under 2018 och vi måste därför på alla sätt stötta våra EU-parlamentariker, Jens Nilsson (S) och Peter Lundgren (SD), för att ge dem kraft att orka driva våra frågor i Bryssel. Det vilar ett oerhört stort ansvar på dem att försvara de seriösa aktörernas verksamheter. Efter att nyligen ha träffat de båda i Bryssel (läs mer i den tryckta tidningen), har jag personligen fått en känsla av att de inte kommer att ge upp i första taget.

Detta och mycket mer är det som vi ser framför oss när vi tittar in i spåkulan.

Jag passar på att önska Nilsson och Lundgren en riktigt god jul samtidigt som jag å redaktionens och den övriga ”transportdelegationens” vägnar tackar för ett bra möte i Bryssel.

Likaså vill jag önska er alla som läser Proffs, våra annonsörer och mina fantastiska medarbetare en likaledes fin och god jul samt ett gott nytt år.

Avslutningsvis – och kanske viktigast av allt – vill jag tacka hela branschen för att ni håller Sverige igång – även under jul- och nyårshelgerna!

Om artikeln

Publicerad: 2017-12-22 06:00
Kategori: Ledare
Taggar: Betalvägg En Riktig Lastbilstidning Prenumerationer