Vi ses på Elmia i monter D01:28

Så har sommaren nära nog hunnit passera. När jag nu skriver det här, har jag en (förhoppningsvis) skön semester att se fram emot. Även om jag just nu står mitt uppe i en köksrenovering av stora mått. Halva huset har stått på ända i snart ett halvår nu. Jag har nämligen kommit på att jag har ett påtagligt kontrollbehov och släpper ogärna in hantverkare innanför ytterdörren.

Därmed får jag stå mitt kast, inte minst eftersom jag endast kan arbeta med mitt ”projekt” på helgerna.
Eftersom det handlar om köket, har jag turligt nog min kära fru med på noterna. Ett fint kök kan vara värt att vänta på, har jag förstått.
Men nu, när du läser de här raderna, har jag kastat snickarbältet och dammat av promenadskorna istället. För nu ska det vandras! Många kilometer under fyra spännande dagar på Elmia i Jönköping.
Titta gärna in i vår monter, D01:28! Vill du träffa mig kan du skicka ett sms till min mobil (0708-15 33 45). Om jag har möjlighet, möter jag gärna upp dig.

Valguide 2014
Jag har en känsla av att det kan bli en hel del politiksnack i år på Elmia. Det är ju snart dags att gå till valurnan.
Många är totalt ointresserade av politik och lägger inte ner så värst mycket möda på att kolla upp vad som står i respektive partis politiska program. Och det kan jag mycket väl förstå anledningen till.
Sällan pratar och lovar politikerna så mycket som under ett valår. Och efteråt blir det inte helt sällan knäpptyst – och inget händer.
I det här numret har vi försökt göra ett slags ”valguide” till dig. På sidorna 16 till 20 presenterar vi respektive partis inställning till – och visioner om – vägtransportbranschen.
Även om du är ointresserad av politik, rekommenderar jag dig att åtminstone läsa våra fem sidor i ämnet. Och att du därefter går och röstar. Det är viktigt!

Time-out – för Nisse
I den här tidningen har vi lyckats spränga in massor med läsning. Men du kommer kanske att sakna ett inslag som funnits med allt sedan i december 2008. TIA:s krönika.
Nisse har valt att ta en time-out. Och jag har den allra största förståelse för att han känner sig trött och sliten.
Han tillhör en ganska blygsam skara som plikttroget stått på barrikaderna och försvarat den svenska åkerinäringen. Många gånger har jag funderat på hur karln orkar engagera sig så helhjärtat. Men nu har alltså orken tagit slut – och det känns inte bra.
Nisse förtjänar bättre – det känns nästan som att han snubblat på målsnöret, bland annat med tanke på valet som står för dörren. Nu måste liksom ”stöten” sättas in en sista gång (för den här mandatperioden).
Förhoppningsvis kommer han snart tillbaka med nya friska krafter och då hoppas jag att vi är många som förstått att man behöver backa upp sådana som Nisse. För det finns som sagt ytterligare några som kämpar så svetten rinner. Inga namn nämnda, med risk för att jag kommer att glömma någon…
Tack Nisse – å mina personliga, tidningens och hela branschens vägnar – för ditt härliga engagemang. När du kommer tillbaka (för det tror jag att du gör), har jag vässat din penna och avsatt plats i tidningen för din nästa krönika!

Om artikeln

Publicerad: 2014-08-15 00:00
Kategori: Ledare
Taggar: Köksrenovering Nisse Petersson Politik