Den sommartid nu kommer…

Frode Laursen, huvudrollsinnehavaren i det uppmärksammade cabotageärendet, har gått sin första rond i svenskt rättsväsende. Det står just nu 1-0 till Frode. Kommer det att bli fler ronder? Det tror åtminstone jag...

Halva året har nu gått och en lång härlig sommar ligger framför oss. Jag vill börja med att tacka alla våra läsare för att ni år efter år ger oss förtroendet att förmedla nyheter och annan viktig information till er. Och för att ni är så väldigt engagerade i det vi skriver om. Utan alla värdefulla tips från er, hade vi inte kunnat göra en så varierande och ”spännande” tidning som vi gör.
Jag hoppas att ni är många som just nu kan se fram emot en skön och avkopplande semester.

Tjänstefel

I det här numret bjuder vi bland annat in er i rättssalen i Västerås. Rättegången mot Frode Laursen är ett exempel på ämnen som engagerat många under senare tid och det vore tjänstefel av oss att inte finnas på plats under förhandlingarna. Läs mer om Froderättegången och domen som följde på sidorna 4 – 6.

Nya ”fula ord”

Många som hört av sig till oss hade hoppats på en fällande dom. Nu blev det inte så och jag har därför fått lära mig många nya ”fula ord” från besvikna och upprörda läsare. Däremot tror jag inte utan att domen kommer att överklagas. Detta är principiellt viktigt för hela branschen och därför anar jag att man inte lär nöja sig med en tingsrättsdom i det här fallet.
Att det blev en friande dom i tingsrätten har sin förklaring. Faktum är att de rättsexperter vi talat med inte kan se några konstigheter i att så blev fallet. Bevisbördan ligger alltid på åklagarsidan. Vi kommer att utveckla det resonemanget lite mer i framtida nummer.

Imponerande

Även om Frodeärendet fått ta ganska stor plats i den här tidningen, är det ändå ett ljust och positivt nummer vi levererar. Vi har hunnit med att besöka ett antal mässor och utställningar den senaste månaden. Skogselmia, Maskinexpo, Hästkraftens dag och Trucks in Dalarna, närmare bestämt.
Man blir lika imponerad varje gång man besöker den här typen av arrangemang. Ärligt talat, jag begriper inte hur alla orkar lägga ner så mycket tid på sitt intresse. Samtidigt är jag naturligtvis glad över att så är fallet. Det är oerhört kul att bara vandra omkring och titta på alla fantastiska fordon. Och arrangörerna till dessa evenemang gör ett obeskrivligt jobb som absolut måste nämnas i sammanhanget.
Ni som inte haft tillfälle att besöka ovan nämnda tillställningar gör klokt i att bläddra vidare i tidningen.

Mittia nästa

Nästa gång vi ses är den 12 augusti, då nästa tidning dimper ner i er brevlåda lagom inför Mittiamässan. Till dess hoppas jag att ni håller er ”utanför statistiken”. Året har ju inte börjat speciellt positivt vad gäller dödsolyckor i trafiken. Ni gör alla ett både viktigt och bra jobb och jag är övertygad om att ni är det ni läser… Proffs!
Trevlig sommar!

Göran Rosengren

Om artikeln

Publicerad: 2011-06-17 00:00
Kategori: Ledare
Taggar: