Ett ljust farväl av en kär vän

Sitter hemma efter att ha varit på ett mycket ljust och fint sista farväl till en god vän och kollega, Kent "Kenta" Johansson från Vårgårda.

Kenta kommer jag alltid att minnas som en person som alltid gav sig tid att göra allt så bra som han någonsin kunde. Det spelade liksom inger roll om det gällde arbete, fritid eller den egna familjen. Han stod alltid för vad han tyckte och kunde ofta ”hetta upp” humöret när det gällde vår situation inom yrkesförarbranschen.
Ofta önskar jag att det fanns fler med Kentas inställning och egenskaper. Det är så många kloka ord som Kenta sagt och som snurrar i mitt huvud just nu. Men en sak är säker – jag kommer alltid att minnas dig och försöka leva upp till din inställning både på jobbet och i min roll här i TIA.
Tack Kenta för att jag fick ynnesten att få lära känna dig och din familj, tack för alla härliga minnen jag har från vår tid tillsammans.
På begravningen hörde jag en som uttryckte sig ungefär så här:
– Kenta har alltid varit på väg men har nu kommit fram till sitt sista lossningsställe.
Jag vill även framföra ett stort tack från Kentas familj till alla er som skänkt och sänt era tankar till Ingvor och barnen.

Fler möten på gång

Även om det här är oerhört tufft ska jag ändå försöka mig på att ta upp lite annat som hänt sedan min förra krönika.
Mötet som vi hade i Göteborg kan ha fört med sig att det äntligen börjar hända lite positiva saker. I varje fall så har Thomas Morell (SÅ Skaraborg) och riksdagsman Sten Bergheden haft ett möte med länspolismästaren i Göteborg. Och från det mötet har jag bara hört positiva ord. Nu gäller det bara att smida medan järnet är varmt, som di gamle brukade säga.
Tia kommer att tillsammans med Morell försöka få till stånd fler möten, förhoppningsvis med samma positiva gensvar. Jag känner dock att vi måste göra det ganska omgående så att inte tiden rinner ifrån oss.
Med den drucknes envishet kommer vi att fortsätta på samma inslagna spår för att belysa och förhoppningsvis få rätsida på de problem i branschen som vi valt att fokusera på.
Men som jag sa innan så får vi hoppas att vi fått igång något bra, vi som jobbar dagligen med detta, vi måste väl veta vad vi pratar om eller hur?

Vi ses i Skara!

När ni läser det här har jag och gänget från Proffs åter fått rull på tidningens vägredaktion. Nu är vagnen både nytvättad och städad, och när ni ser den parkerad någonstans så kom gärna fram för en pratstund med oss på TIA och Proffs. Det första ”planerade” stoppet blir på Skara Truck Meet den 30 april. Möt upp och se vad arrangören Angelica har åstadkommit!
Då är det dags att säga hej då för den här gången. Nästa krönika hoppas jag ska bli ett mindre känsloladdat stycke från min sida.
Tänk på att ta det lugnt och försiktigt, för det finns alltid någon som väntar på dig!

Nisse Petersson

Om artikeln

Publicerad: 2011-04-29 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: