Och från ministern är det tyst

Hej på er alla!
Jag hoppas att ni har haft - och fortfarande har en bra sommar.
I skrivande stund befinner vi oss i den ?tysta månaden?, juli. Men vi har ändå fortsatt att trycka på och verkligen försökt att få komma till tals med våra myndigheter. Vi har till exempel talat med Transportstyrelsen om de nya lagar som gäller för belysning på lastbilar. Ni TIA-medlemmar som vill veta mer om dessa bestämmelser är välkomna att höra av er till mig så ska jag förmedla ?paragraferna?. Det är mycket läsning ska ni veta.

Tung tystnad

Ni som följer med det som händer i TIA vet hur enträget vi försökt att få svar på flera viktiga frågor av bland annat vår infrastrukturminister. Varken hon eller hennes sekreterare har bemödat sig att kontakta oss. Är tystnaden kanske ett sätt att försöka lägga locket på frågorna?
Du som eventuellt känner för att hjälpa till med att utkräva svaren, får väldigt gärna höra av dig till oss. Eftersom vi alla jobbar på vardagarna, måste vi nog hitta på en lösning för att bli effektivare i vår jakt på myndighetspersonerna.

Debattartikel

Vi har även skrivit en debattartikel som vi skickat till många fack- och dagstidningar. Ämnet är kilometerskatten och de höga dieselpriserna. Ni som vill, kan läsa artikeln på vår hemsida under fliken ”artiklar”.
Nu närmar sig vårt årsmöte med stormsteg. Det är min och hela styrelsens förhoppning att ni som kan komma också gör det. Glöm inte att anmäla er till Neta på kansliet!

Bättre förr?

Sommaren är inte endast en tid då man förhoppningsvis får tillfälle att vila upp sig. Många funderingar far runt i huvudet när man lutar sig tillbaka och njuter av solen. Själv har jag funderat på de kompetenskrav som vi måste uppfylla för att få behålla våra jobb – och körkort. Kompetens är bra, men när kommer man att börja ställa krav även på andra trafikanter? När ska till exempel de framför husvagnsekipage och andra stora personbilsekipage behöva genomföra kompetensprov? Jag har även den här sommaren sett diverse exempel som emellanåt gör en mörkrädd.
Sedan skulle det också vara mycket intressant att få veta vad som lärs ut i körskolor om att ”samsas i trafiken”. Bland annat med tunga fordon! Jag funderar på om ämnet överhuvudtaget tas upp i dagens utbildning. Rätta mig gärna om jag har fel – men visst var vi väl mer hjälpsamma och även uppmärksamma förr i tiden..?

Elmia nästa

Det jag skulle vilja uppmana alla till är att börja bli lite mer aktsamma om varandra i trafiken. Om vi hjälps åt så kommer alla fram både snabbare och säkrare. Jag lovar att alla tjänar på det!
Nu packar jag snart väskan för att bege mig till Lastbil 2010 på Elmia. Jag kommer att synas i Proffs monter i D-hallen. Ni är alla välkomna in för att prata en stund. Både medlemmar och ”icke” medlemmar.
Tills nästa gång, ha det riktigt bra och tänk på att det alltid finns någon som väntar på dig?

Nisse
Ordförande, TIA

Om artikeln

Publicerad: 2010-08-20 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: