Ju fler i TIA – desto starkare blir vi

Nu känns det faktiskt som att sommaren har kommit. Det är en härlig tid vi går till mötes och jag ser framför mig många tillfällen att träffa er, kära medlemmar.

Jag representerade TIA på årets första utställning, Hästkraftens Dag på Viiby Krog i början av maj. Det var en bra och väl genomförd aktivitet. Mycket att titta på och många att prata med. Lite kallt kanske – men den glädje och vänlighet som fanns bland publiken, gjorde att man blev man varm inombords.
Jag måste naturligtvis ta tillfället i akt att skicka TIA:s tack till alla er som jobbat hårt för att fixa till den trevliga träffen.

Vilda västern nästa

I skrivande stund ser jag fram emot att resa till High Chaparral, det ska bli intressant och skoj. När ni läser det här, hoppas jag att vi fick tillfälle att ses där!
Om inte – lär det bli många fler chanser under sommaren.
Vad sysslar vi då med inom TIA i övrigt?
Jo, vi kommer inom kort att skicka ett väl genomarbetat förslag om nya säkerhetsparkeringar till vissa kommuner i Stockholms-, Göteborgs-, Malmö- och Umeåområdet. Vi kommer att föreslå lämpliga platser för parkeringarna, men också ge tips om hur dessa ska skötas – och vem som kan tänkas sköta dem.
Vi har valt att skicka till ovanstående kommuner i ett första skede. Förhoppningsvis nappar man och därefter vill fler vara med, är tanken.
Man ska aldrig ge upp hoppet!

Säkra parkeringar

På tal om säkra parkeringar. Ni vet väl om att vi redan idag har två fantastiska anläggningar? Den ena ligger intill E20 vid Brändåsen strax väster om Kumla. Den andra vid Värnamo utmed E4.
Stanna till hos dem och kolla vad de har att erbjuda. Ni kommer att bli positivt överraskade, jag lovar.
Vi bombarderar även riksdagspolitikerna med brev som förklarar vår oro för till exempel effekterna av en eventuell kilometerskatt. Vi jobbar också hårt för att informera de styrande om hur chaufförernas arbetssituation påverkas av kör- och vilotidernas nuvarande utformning, hur man kan skapa fler arbetstillfällen i branschen – och mycket mer. Vi ligger alltså inte på latsidan!

Årsmötet

Planeringen av vårt årsmöte är i full gång. Det kommer att hållas den 14 augusti åretsmötet det blir den 14/8 plats Brännebrona Värdshus, cirka 6 km norr om Götene vid E20. Kolla in vår hemsida och anmäl er.
Vi hoppas på bra uppslutning!
Vi önskar också att fler medlemmar kommer igång och värvar ytterligare medlemmar till TIA. För ju fler vi blir, desto starkare blir vi. Och det är dessutom en viktig förutsättning om vi vill förändra något.

CB:n

Jag vill även passa på att slå ett slag för CB-radion. Tänk om fler ville sätta in en sådan i bilen, det hade blivit ett bra (och ett smått nostalgiskt) komplement till telefonen.
Fundera på det, vi ses här igen om en månad om inget oförutsett inträffar. Kör varligt och tänk på att det finns alltid någon som väntar på dig!

Nisse
Ordförande, TIA

Om artikeln

Publicerad: 2010-06-18 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: