Nu vill vi ha fler säkra parkeringsplatser!

Hej på er igen och ett gott nytt år på er allesamman!
Ja, nu är vi inne i ett nytt årtionde med allt vad det kommer att innebära. Förhoppningsvis många positiva saker och händelser men självklart kommer det att antagligen att betyda en del negativa saker också. Det får man ju vara inställd på, luttrad som man börjar att bli.
När jag skriver dessa rader har jag upplevt en kall och snörik jul- och nyårshelg. Så visst kan man ju säga att man haft en vit helg!

Den här vintern har jag och säkert många andra, märkt att snöröjningen inte hängt med. Detta beror inte på de killar och tjejer som utför själva plogningsarbetet utan troligtvis på de order som de fått från ”högre ort”. Man kan ju fundera på om det är billigare att riskera materiella skador och eventuella dödsfall, än att låta snösvängen sätta igång i tid? Själv var jag i Sundsvall under måndagen i julveckan. E4 var i princip avstängd hela förmiddagen norrut ifrån staden. En europaväg som ju är pulsådern från söder till norr i vårt land. Det kan inte vara acceptabelt. På lokalradion hördes många som var irriterade. Men ändå vill jag ge en eloge till dem som slet med snöröjningen. De gjorde ett så bra jobb de bara kunde med tanke på de omständigheter som rådde.

Säkrare vila

Nu vill jag säga några ord om TIA!
Som ni kanske märkt har vi utökat vårt rabattutbud rejält. Bra jobbat Tommy, Björn och alla ni andra som inkommit med idéer och tips på ställen där vi kan plantera in vårt rabattsystem. Jag själv jobbar för att finna fler bra och säkra ställen där vi kan få stå och ta vår nattvila. Det vore speciellt önskvärt om dessa platser fanns i anslutning till våra städer.
Det jag direkt märker är hur svårt det är att få tag på personer som ska kunna svara på frågor som handlar om vår säkerhet. Och det är ju lite märkligt. Alla vill ju få fram det vi fraktar men när det gäller våra möjligheter att utföra arbetet och förbättra säkerheten så stöter man oftast på bekymmer verkar det som. Men problem är ju till för att övervinnas, eller hur?

Ju fler vi blir…

Det nya året som vi just har startat hoppas jag och alla som jobbar med TIA kommer att bli ett bra och händelserikt år. Vi vill bli en sammanslutning som tas på allvar och det kan vi bli – men som jag hela tiden har sagt – ju fler vi blir, ju starkare blir vi. Så ut och värva fler medlemmar gott folk!
Med dessa rader önskar jag er alla ett gott och bra nytt år – och tänk på att det alltid finns någon som väntar på dig!
10-4

Nisse

 

Om artikeln

Publicerad: 2010-01-29 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: